Frigiliana, SL 680

Modern lägenhet med 2 sovrum med vacker utsikt över dalen och bergen i Frigiliana, en kort promenad från alla bekvämligheter och den historiska stadskärnan i denna vackra stad, som anses vara en av de vackraste vita byarna i Spanien

  • Typ av fastighet: Lägenhet
  • Stad/Område: Frigiliana
  • Pris: € 199 000
Boka visning
Modern lägenhet med 2 sovrum med vacker utsikt över dalen och bergen i Frigiliana, en kort promenad från alla bekvämligheter och den historiska stadskärnan i denna vackra stad, som anses vara en av de vackraste vita byarna i Spanien.

Frigiliana ligger i Sierra de Almijara, intill Medelhavet, på en höjd av 300 meter över havet. Denna enklav är perfekt för natur- och havsälskare, eftersom det bara är 10 minuter från hjärtat av bergskedjan Almijara och 7 kilometer (10 minuter) från att njuta av ett dopp i Medelhavet.

Denna lägenhet är en del av en urbanisering som har en gemensam pool och trädgårdsområden. Komplexet ligger bredvid den botaniska trädgården i Frigiliana.

Tillgång till fastigheten är via stentrappar typiska för de andalusiska vita byarna. Lägenheten ligger tre våningar över gatunivå och består av ett ljust vardagsrum med matplats, 2 dubbelrum, ett badrum renoverat för några år sedan och ett fullt utrustat kök. Både vardagsrummet och sovrummet har direkt tillgång till terrassen i västerläge på 14 kvadratmeter, med vacker utsikt över bergen. Det andra sovrummet har ett förråd med fönster till utsidan.

Lägenheten har luftkonditionering, dubbelglas, en terrassmarkis. De flesta av möblerna ingår i priset. Stor hyreshistoria.
 

Frigiliana

Den berömda vitkalkade bergsbyn Frigiliana, "Spaniens Visby" med ca 2 300 invånare. 56 km till Malaga. Ca 7 min bilväg från Nerja. Lokalbuss går dagligen mellan Frigiliana och Nerja.

Upplev den levande, välskötta bergsbyn Frigiliana med dess vidunderliga utsikt och genuina spanska kvaliteter. Många bra restauranger och inhemska vinbarer. Tre gånger utnämnd till Spaniens vackraste, vitkalkade by. Stor producent av inhemska varor, till exempel vin, honung, avocado, apelsiner, oliver.

Nerja

Nerja Ca 17 000 invånare. 53 km till Malaga. Lokalbuss går dagligen mellan Malaga och Nerja. Fantastisk småstad med härlig karaktär. Staden har en gammal och en nybyggd del. Många olika typer av stränder finns, allt från den breda "Floridaliknande" Burrianastranden till små obebyggda, ostörda stränder utmed havsvägen 340. Aktiviteter och sevärdheter; Balcon de Europa - historisk, storslagen utsiktsplats över Medelhavet Cueva de Nerja - droppstensgrottor som är 5 miljoner år gamla Ridning - ta en långritt upp i de vackra bergen Dykning Golv - många banor av hög kvalitet finns runtom. Närmsta bana är Baviera Golf, ca 15 min bilresa från Nejja Skidåkning - 1 tim bilväg till Granada ligger Sierra Nevadabergen. Njut av fantastisk skidåkning med underbar utsikt Alhambra - Moriskt palats utanför Granada från 1250-talet. Ligger på UNESCOs världsarvslista och är en av Spaniens mest besökta turistattraktion Malaga - ta en tur till Malaga och njut av trendig shopping, berömda konstmuséer och hett nattliv

Övrigt

Tillkommande skatter och avgifter på köpeskillingen; - Överföringsskatt. Beroende på köpeskillingens storlek är skattesatsen 8, 9 eller 10% - Notarieavgift. Varierar mellan 500 - 1 500 euro, beroende på fastighetens pris - Fastighetsregister. Ca 70% av notarieavgiften - Advokatarvode. Ca 1% av köpeskillingen - Kostnader för ändring och uppdatering av kontrakt, såsom el och vatten


Boka visning