Almogia, SL 662

Villa Casa Rosa är en lyxig tre sovrums villa inklusive en ett sovrums lägenhet, belägen i hjärtat av Andalucien, 40 min med bil från Malaga flygplats. 20 000 euro i hyresinkomst senaste året

  • Typ av fastighet: Villa
  • Stad/Område: Almogia
  • Pris: € 297 000
Boka visning

Villa Casa Rosa är en lyxig tre sovrums villa inklusive en ett sovrums lägenhet.  Belägen i hjärtat av Andalucien mellan byarna Almogia och Villanueva de la Conception, med panoramautsikt över bergen. 40 min med bil från Malaga flygplats. 20 000 euro i hyresinkomst senaste året.

3 Sovrum

2 Badrum

215 m2

2 361 m2 tomt

Privat pool

Öppen spis

Luftkonditionering i huvudloungen och i ett av sovrummen. De övriga sovrummen har bärbara fläktar. Alla sovrumsfönster har externa fönsterluckor
Rymlig villa med  urban tomt fördelade över en huvudvilla och en gästdel. Pool, belägen i en 'lantlig urbanisering' som har exceptionell panoramautsikt över landskapet och bergen.
De som köper denna vackra villa kan om de önskar ta över ett etablerat företag med marknadsföring på plats, en upprepad klientlista och fullt utrustat fritidshus. Drygt 20 000 euro togs som inkomst för 2018 och 2019 beräknas överskrida denna siffra. Denna bostad har fullt överlåtbar turismlicens; VTAR / MA / 01.884


Den huvudsakliga villan består av; vardagsrum / kök / matsal, 3 dubbelrum och 2 badrum (ett rymligt familjebadrum med badkar och dusch och ett stort badrum med duschrum), vinterträdgård och tvättstuga. Glaserade dörrar leder till poolterrassen och den främre terrassen. Det finns också tillgång till den bakre terrassen och trappa till takterrassen.

Gästdelen innefattar; ett rymligt vardagsrum / kök / matsal med dörr till bakre terrassen, trappor till takterrassen ovan. Dubbelrum med eget badrum med duschrum.

Utanför finns den ovala poolen med en bra storlek, en omfattande poolterrass med matplats samt utekök och grill. Terrass på framsidan av villan nås från köket. Takterrass med fantastisk utsikt. Stor bakre terrass idealisk för torkning av tvätt etc.

Uthus inkluderar; ett fristående förråd som används för trädgårdsutrustning är byggt i samma stil som villan och ligger i främre / sidogården. Ett annat förråd finns bakom poolen och är mycket användbart för förvaring av utrustning för poolen.

Panoramautsikt kan avnjutas från poolterrassen, takterrassen och praktiskt taget varje fönster i villan. Vyerna ändras med årstiderna från vajande grönt vete på vintern som förvandlar guld i maj till rosa mandelblomning i februari med gyllene blad och nötter i augusti. Vilda blommor omger hela området också och är enastående från april till slutet av juni.

Promenader, fågelskådning, fotografering och många utomhusaktiviteter kan avnjutas direkt från fastigheten. En kort promenad till slutet av landsbygdens urbanisering leder dig till en fantastisk landsväg som går hela vägen till Valle de Abdalajis. En fantastisk rutt som också har en populär vandringsväg till Alora.

Stränderna i Costa Del Sol ligger 40 minuters bilresa bort och Granada, Malaga, Ronda, Sevilla och Cordoba nås på cirka en timmes bilresa.
De två lokala byarna är på lika avstånd från villan, ca 10  - 15 min med bil. Byarna är typiskt spanska och har ett antal bra barer och restauranger. Supermercados och butiker finns också i byarna. Det finns också en tredje liten by, ca 5 minuters bilresa bort, som har två bra restauranger och ett bageri. 
Villan är omgiven av en egen trädgård och ligger i ett litet, trevligt urbant område med spanska vitkalkade hus. Det är lättillgängligt med asfalterade vägar. Det finns olika terrasser att koppla av på, vilka har enastående utsikt över bergen och man kan njuta av både soluppgång och solnedgång. Egen  pool . Det finns 2 grillar.
Köket är fullt utrustat med vitvaror som t.ex. mikrovågsugn, diskmaskin.
 
 Gamla stan i Antequera ligger 40 minuters bilresa bort som är en historisk stad med ett slott och många lokala kyrkor att besöka. Det finns också en golfbana och en järnvägsstation som går till alla större städer / städer.
Det finns många turistplatser i närheten, inklusive nationalparken La Torcal. Området är känt för vandring och cykling.

AlmogiaStaden Almogía utgör en del av Valle del Guadalhorce. Med ett privilegierat läge i regionen blev det en strategisk punkt under hela medeltiden för araber och kristna, vilket lämnat ett blandat arv från båda kulturerna, som slottet Huns-Xan-Biter och Torre de la Vela. Almogía är också födelseplatsen för en av de mest enastående spanska flamencosångstilen.

I Almogía har arkeologiska rester upptäckts från alla kulturer som har bosatt sig här, inklusive fönikare, romare, visigoter och araber. Grottmålningarna vid Venta del Fraile är särskilt intressanta eftersom de är bevis på en förhistorisk bosättning i området.

Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción är den mest attraktiva arkitekturen i Almogía. Det byggdes på 1500-talet och restaurerades efter en jordbävning tre århundraden senare. .

I den högre delen av staden hittar du resterna av slottet Almogía. Detta är den ursprungliga platsen runt vilken Almogía gradvis byggdes som en lokal bosättning, medan slottet fortsatte att tjäna som en punkt för militär försvar, först för Kristna och därefter araberna. Med ankomsten av de katolska monarkerna förstördes slottet och lämnade efter sig den enda delen som fortfarande finns idag: Torre de la Vela.

Ermita de las Tres Cruces ligger mellan städerna Álora, Cártama och Almogía. Detta kapell är mycket uppskattat eftersom det är där den viktigaste verdialesfestivalen i regionen firas årligen.

Övrigt

Tillkommande skatter och avgifter på köpeskillingen; - Överföringsskatt. Beroende på köpeskillingens storlek är skattesatsen 8, 9 eller 10% - Notarieavgift. Varierar mellan 500 - 1 500 euro, beroende på fastighetens pris - Fastighetsregister. Ca 70% av notarieavgiften - Advokatarvode. Ca 1% av köpeskillingen - Kostnader för ändring och uppdatering av kontrakt, såsom el och vatten

 

 

 


Boka visning