Torrox El Penocillo, SL 658

Fristående villa på ett plan, mycket gott skick. Väl underhållen och mycket ljus, Utsikt över hav och poól

  • Typ av fastighet: Villa
  • Stad/Område: Torrox
  • Pris: € 325 000
Boka visning

Villa i El Peñoncillo

3 Sovrum
2 Badrum
Utsikt över hav och pool
Parkeringsgarage
Community Garden
Gemensam pool
Byggd storlek 88 m²
Terrass Storlek 20 m²
Tomtstorlek 419 m²
 
Fristående villa på ett plan, mycket gott skick. Väl underhållen och mycket ljus. 3 sovrum 2 badrum, sovrum med eget badrum. Förvaring och ett privat garage, gott om soliga terrasser att njuta av. Gemensam pool och trädgårdar. Ett riktigt underbart hem!

Gångavstånd till affärer, barer och restauranger. Gemensam pool och tennisbanor.

Torrox

Torrox  ligger ungefär 4 km inåt landet från kusten. Torrox ligger i provincia of Malaga i regionen Axarquia i den södra delen av landet. Till Malaga är det en resa med bil på 40 minuter och till Nerja en resa på 20 minuter. Torrox är en mysig stad som man hittar mellan Torre del Mar och Nerja. Torrox kan man dela in i två delar, Torrox Costa som ligger nere vid havet och Torrox Pueblo som man hittar några km inåt landet. Torrex Pueblo är en gammal fin arabisk by med smala, branta gator med vita hus som klamrar sig fast på sluttningen med de smala, branta gatorna. Mitt i staden ligger kyrkan Nuestra Senora de la Incarnacion och den byggdes ovanpå den arabiska mosken som tidigare hade legat där. Bakom torget kan man promenera runt i ”el barrio morisco” längs smala, branta, gamla gator. Bakom Torrox hittar man många vackra vandringsleder för den som är intresserad av detta. Torrox Costa är en populär kustremsa för semesterfirare och för att komma hit åker man mot kusten från motorvägen istället för in mot landet. Torrox sägs ha det bästa klimatet i Europa. Detta beror på att floden Torrox öppnar upp mot havet vilket gör att det svalkar på sommaren och bergen runt omkring håller de starka vindarna borta så att det inte blir för kallt. Det genomsnittliga året runt klimatet är på 18 grader och det är ett subtropiskt landskap. Området har närmare 3000 soltimmar per år. I och med klimatet är marken bördig och det växer vilda vackra blommor och tropisk frukt i dalen.

Övrigt

Tillkommande skatter och avgifter på köpeskillingen; - Överföringsskatt. Beroende på köpeskillingens storlek är skattesatsen 8, 9 eller 10% - Notarieavgift. Varierar mellan 500 - 1 500 euro, beroende på fastighetens pris - Fastighetsregister. Ca 70% av notarieavgiften - Advokatarvode. Ca 1% av köpeskillingen - Kostnader för ändring och uppdatering av kontrakt, såsom el och vatten


Boka visning